





Study in Japan Fair 2016 (Myanmar)

1. Objective

This fair is designed to provide students and educators from Myanmar with up-to-date and correct information about Japanese higher education and research in order to help the students select an appropriate school and achieve their academic pursuits, thereby promoting study in Japan.

2. Organizers (Tentative)

(1) Organizer Okayama University

(2) Co-organizer Myanmar Association of Japan Alumni (MAJA)(3) Cooperators Japan Student Services Organization (JASSO)

Japan International Cooperation Agency (JICA) Myanmar Office
Myanmar-Japan Center for Human Resources Development (MJC)

Myanmar-Japan Platform for Human Resource Development

(4) Supporter Embassy of Japan in Myanmar

(5) Collaborator Six National Universities International Education and Research System

(Chiba University, Kanazawa University, Niigata University, Nagasaki

University, Kumamoto University, Okayama University)

3. Country (City)

Myanmar (Yangon)

4. Date and Time

October 8 (Saturday), 2016 9:30-16:00

5. Venue

Novotel Yangon Max

(459 Pyay Road Kamayut Tsp, Yangon, Myanmar)

6. Target

High school and university students wishing to study in Japan, college guidance counselors and international educators

7. Participation Fee

Free

8. Program

(1) Brochure display and distribution

Display and distribution of reference materials such as school catalogs, application

guidelines, and syllabi inside the exhibitor's booth

(2) Individual consultation

Individual consultation on the educational programs, the admission procedures and the characteristics of participating institutions from representatives of those institutions

(3) Seminar

Presentations on an outline of study in Japan, Japanese government scholarships, student testimonials, etc.

9. Participating institutions (Tentative)

National University: 11 Private University: 9

Japanese Language Institutions: 6
Professional Training College: 1
Other Educational Institution: 1

Relevant Institutions: 2

10. Programme (Tentative)

9:30	Door open	
10:00	Opening Ceremony / Group photo	30min
	Break	15min
10:45	MEXT: Overview of Acceptance of International Students in Japan 30min	
11:15	Embassy of Japan: Japanese Embassy's Support Programs for Study in Japan 15min	
11:30	JASSO: Orientation on Study in Japan	30min
12:00	Study Experience in Japan	10min
	Break	50min
13:00	Okayama university: Orientation on Study in Japan 30min	
13:30	University: Presentation on an outline of	study in Japan 30min
14:00	Enterprise: Presentation on an outline of	work at Japan 30min
14:30	MAJA: Explanation of Examination for Japanese University Admission for International	
	Students (EJU) 20min	
15:00	Study Experience in Japan	10min
	Break	20min
15:30	Lucky draw	20min
16:00	Closing	